Scheepjes Kal 2022 kit Sassenach Cirsium

Scheepjes Kal 2022 Cirsium Scheepjes Kal 2022 kit Sassenach Cirsium Scheepjes Kal 2022 kit Sassenach Cirsium Scheepjes Kal 2022 kit Sassenach Cirsium
Scheepjes Kal 2022 Cirsium Scheepjes Kal 2022 kit Sassenach Cirsium Scheepjes Kal 2022 kit Sassenach Cirsium Scheepjes Kal 2022 kit Sassenach Cirsium
Scheepjes Kal 2022 kit Sassenach Cirsium
Scheepjes Kal 2022 kit Sassenach Cirsium

Standaard levertijd

1 dag(en)

€ 109,00
Prijs per stuk

Voorraad :

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

 

Scheepjes KAL 2022 - Sassenach - Cirsium

Ga mee op reis met de eerste Knit A-Long van Scheepjes en geniet van een unieke gezamenlijke brei-ervaring! De Sassenach KAL voert breiers van heinde en verre naar de majestueuze landschappen van Schotland.
 
Ontwerpster Carmen Jorissen van New Leaf Designs liet zich inspireren door de boeken- en TV-serie Outlander en dierbare herinneringen aan vakanties die ze doorbracht in de Schotse Nationale Parken Trossachs en Cairngorms.Speciaal voor Scheepjes’ eerste KAL ontwierp ze de Sassenach kussenhoezen, een set van twee complementaire kussenhoezen gebreid met de jacquard rondbreitechniek.
 
Beide kussens hebben elk een eigen karakter, gebaseerd op de hoofdpersonen van Outlander. Kussen Claire kent verfijnde op kruiden geïnspireerde patronen en kussen Jamie heeft de kenmerkende Schotse ruit. De kussens worden gebreid met Scheepjes Metropolis garens, een Extra Fine Merinowolmix die bekend staat om haar zachte touch en licht gemêleerde kleuren.
 
Inhoud kit:

12 x 50gr en 1 x 10gr Scheepjes Metropolis garen (75% Extra Fine Merinowol, 25% Nylon)

Fournituren en overige content:
2 x 60 cm ritsen
1 x Brief van ontwerper (alleen in Nederlands + Engels)

Voor bonusproject:
2 x geruite knopen
1 x kiltspeld
 

Verder nodig (niet in kit):

  • 2,5 mm rondbreinaald 80 cm
  • 2 x 3 mm rondbreinaalden 80 cm
  • 2 x binnenkussens (50 x 50 cm)
  • Naald + bijpassend garen
  • Stekenmarkeerders (optioneel, maar heel handig)


Het patroon voor de Sassenach kussens is geschreven voor gemiddelde tot gevorderde breiers en wordt gedurende 10 weken in 10 delen gepubliceerd als gratis PDF op scheepjes.com en in de Officiele Scheepjes Facebookgroepen.

Daarnaast wordt er één week voorafgaand aan de KAL een Tips & Tricks PDF gepubliceerd met hierin alle informatie omtrent het maken van een proeflapje, alle gebruikte materialen, de stekenverhoudingen, afmetingen, opmerkingen over het patroon en de breidiagrammen en aanvullende informatie.

Bovendien verschijnt er tegelijk een video van de ontwerpster met alles wat deelnemers moeten weten over deze KAL, zoals Judy’s Magic Cast On, hoe te breien met 2 sets rondbreinaalden en hoe de draad mee te nemen bij jacquardbreien. Daarnaast verschijnen er wekelijkse blogposts en een video over het inzetten van de rits.

Volg Koperdraadje ook op Facebook en Instagram

Volg Koperdraadje ook op Facebook en Instagram

Word, als klant, ook gratis lid van mijn Projectpagina Koperdraadje op Facebook. Veel brei- en haakplezier. Meer dan 700 leden.