Blog - Over mij - Koperdraadje

  Lia Rozendaal     22-05-2020     Reacties (37)

Blog - Over mij - Koperdraadje

Vrijdag 22 mei 2020 - Daar is ie dan, mijn allereerste Blog!

Wie is Koperdraadje en waarom een winkel in breien en haken?


Ik ben Lia Rozendaal, al heel lang gelukkig getrouwd met molenaar Gert-Jan, moeder van 1 dochter, 2 zoons en  oma van 2 lieve kleinkinderen.

De eerste jaren toen de kinderen klein waren was ik heerlijk thuis bij mijn gezin en breide ik truien voor hen, naaide veel kleding en ook tekenen en schilderen deed ik heel graag. Maar toen ik een tijdelijke baan kreeg als invaller bij een bedrijf in verband met een zwangerschapsverlof , vond ik het ook heerlijk om collega’s te hebben. Vervolgens solliciteerde ik dan ook bij IKEA. Elf jaar lang werkte ik daar, eerst op het callcenter en later in de winkel in Sliedrecht. Toen de vestiging in Sliedrecht ging sluiten ben ik bij IKEA Breda gaan werken. Daar kreeg ik de kans om veel ins en outs van de retail te leren kennen. Ik werd daar manager van een eigen afdeling. 

En ja die eigen winkel stond al jaren op mijn verlanglijstje. Inmiddels woonden we 3 jaar in onze molen op Kinderdijk, onze kinderen waren de deur uit en op het Scheldeplein in Alblasserdam stond al een poosje een winkelpand leeg. Dus als ik het nu niet deed….

Ik waagde de sprong en startte mijn felbegeerde winkel 

Handwerken doe ik al vanaf de eerste jaren op de lagere school, daar kregen we toen nog les in (ja ik weet het ik ben al best oud ha, ha). Alle creatieve vakken vond ik altijd veeeeeeel leuker dan de rest. De keus was snel gemaakt om een gezellige handwerkwinkel te openen. Ook het breien en haken was toen al weer helemaal hip. Maar om de stap nemen en het echt doen, dat is nogal wat. Na het schrijven van een businessplan en heel veel uitzoekwerk, hakte ik de knoop door en sprong in het diepe. 

Een droom komt uit…Op 2 april 2013 opende “Koperdraadje” haar deuren.

En nu hoor ik jullie denken, ‘waar komt nu toch die naam vandaan’, dat heeft toch niks met handwerken te maken? Nee dat klopt, maar toen ik werd geboren zagen mijn ouders dat ik rood haar had. Mijn vader die elektricien was noemde mij altijd Koperdraadje, dat vond en vind ik dan ook een hele leuke en toepasselijke naam voor mijn winkel. 

Het pand werd netjes geverfd, ingericht met 2ehands boekenkasten en een mooie oude toonbank. Ergens in Drenthe kocht ik een oude loodzware kassa en onze oude eethoek kreeg een 2e leven in de winkel. Gevuld met heel veel kleurtjes katoen en mooie bolletjes wol vond ik het er super uitzien. Als ik nu de foto’s zie, dan denk ik…… wat was het leeeeeeeeeeg.

Foto's van de nog vrij lege winkel van Koperdraadje in 2013

In de winkel vind je wol en katoen voor elk wat wils 

Inmiddels is de winkel heerlijk vol en gevuld met heel veel mooie bollen wol en katoen. Zelf houd ik het meest van natuurlijke materialen.

De molen van Koperdraadje op kinderdijk

Genieten - Ons huis is ..... een molen

Op 5 minuten fietsen vanaf de winkel staat ons huis. Ons huis is één van de mooie molens van Werelderfgoed Kinderdijk. Mijn man Gert-Jan is inmiddels al heel wat jaren molenaar en bijna 12 jaar geleden kregen wij de kans om hier in deze mooie molen te komen wonen. Heerlijk vinden we het, een mooie plek met een grote tuin aan het water. 

Natuurlijk is het wonen in een molen echt wel heel anders dan in een gewoon huis, het is kleiner. Je huis is oud, al bijna 300 jaar. Alle muren zijn rond. Maar we houden ervan. We genieten iedere dag.

Gisteren zaten we heerlijk buiten en genoten van alle bedrijvigheid om ons heen. De koolmezen vliegen af en aan om hun jongen te voeren.

Twee boerenzwaluwen hebben van de week bedacht dat ze bij de schuur een nestje gaan bouwen.

Zwaluwnest

Wat een kunstwerk om te zien, inmiddels is de basis van modder klaar en zijn ze nu de bekleding aan het maken, paardenhaar, pluisjes, van alles gaat erin. 

De zwarte stern vangt visjes, de kievit schreeuwt tegen de kiekendief dat ie uit de buurt van z’n nest moet blijven en doet schijnaanvallen in de lucht. Zo kan ik nog wel een poosje doorgaan.

Ook heb ik gisteren heerlijk achter mijn spinnenwiel gezeten om een mooi draadje te spinnen. Uiteraard werden ook daarvan weer heel veel foto’s gemaakt door diverse voorbijgangers. Want ook dat hoort bij het wonen in een molen. Je bent een beetje een toeristische attractie. Daar moest ik eerst ! even aan wennen maar het hoort erbij. 

Iedere vrijdag een nieuw Blog

Zo nu weten jullie een beetje meer over Koperdraadje. Iedere vrijdag komt er een nieuw blog op mijn website. Volgende keer vertel ik jullie nog veel meer over de winkel en ook de molenaar zal regelmatig aan het woord komen.  

Ik wens iedereen een fijn en creatief weekend. 

Lieve groet “ Koperdraadje” 


P.S. : Schrijf je ook in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle leuke nieuwtjes zodat je niets hoeft te missen. Je kan inschrijven via genoemde link maar ook via mijn website. (Dit vind je onderaan op iedere pagina)

Lees meer

Volg Koperdraadje ook op Facebook, Instagram en Twitter

Volg Koperdraadje ook op Facebook, Instagram en Twitter

en word ook gezellig lid van mijn speciale Projectpagina Koperdraadje op Facebook. Vol inspiratie
met al meer dan 500 leden.